Zoeken

Koning Mohammed VI geeft startsein voor winter-solidariteitsactie

28 januari 2023 - 15:00 - Marokko

©

Om de door hevige sneeuwval getroffen plattelandsbevolking van de Hoge- en Midden-Atlas te helpen, heeft Koning Mohammed VI de Stichting Mohammed V opgedragen onmiddellijk de solidariteitsactie "Grand Froid" (extreme koude) op touw te zetten.

In een verklaring meldt de Stichting Mohammed V voor Solidariteit dat de solidariteitsactie woensdag van start is gegaan, volgens de koninklijke instructies. Een belangrijke menselijke en logistieke mobilisatie zal worden ingezet in coördinatie met het ministerie van Binnenlandse Zaken en de lokale autoriteiten, zodat humanitaire hulp kan worden geleverd aan de vele gezinnen uit douars en afgelegen gebieden, voegt dezelfde bron eraan toe.

Lees ook: Koudegolf treft Marokko deze week

Deze eerste interventiefase is gericht op mensen die door de kou worden getroffen, in precaire huizen wonen en niet over de middelen beschikken om de temperatuurdaling het hoofd te bieden in de provincies Midelt, Khenifra, Azilal en Al Haouz, aldus de verklaring. Elk huishouden zal een steunpakket ontvangen in de vorm van meel, rijst, suiker, thee, zout, olie, melkpoeder en dekens.

Lees ook: Koudegolf Marokko: regering neemt tegenmaatregelen

Daarnaast organiseert de Stichting ook medische caravans, afhankelijk van de crisissituatie, om eerste hulp te bieden, toegang tot medicijnen en evacuatie van moeilijke gevallen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team