Zoeken

Mohammed VI geeft belastingvoordeel aan veteranen

19 juli 2021 - 11:20 - Marokko

©

Koning Mohammed VI heeft een ontwerpdecreet goedgekeurd waardoor veteranen van de Royal Armed Forces (FAR) die tijdens hun militaire dienst gewond zijn geraakt, worden vrijgesteld van landbehoudsrechten. De regel zal ook gelden voor de nabestaanden van gesneuvelde soldaten.

De Koninklijke goedkeuring van decreet 2.21.481 werd officieel aangekondigd in het recente officiële bulletin van de Marokkaanse overheid. Het besluit om deze vrijstelling voor de veteranen en de nabestaanden door te voeren is genomen op 28 juni tijdens de ministerraad in het Koninklijk paleis in Fez. De dossiers van de begunstigden worden in behandeling genomen door het Nationaal Agentschap op Landbehoud, Kadaster en Cartografie.

In artikel 2 van het decreet staat beschreven hoe Marokkaanse veteranen en nabestaanden de vrijstelling kunnen verkrijgen. "Om van deze vrijstelling te genieten, is het verplicht om op de verzoeken en contracten, gericht aan het Nationaal Agentschap voor Landbehoud, Kadaster en Cartografie, aan te geven dat de betrokkene deel uitmaakt van de categorieën die onder deze maatregel vallen, op basis van een document dat voor dit doel is uitgegeven door de Hassan II Stichting voor de sociale werken van ex-militairen”.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team