Zoeken

Koning Mohammed VI presideert regeringsraad

28 juni 2021 - 12:00 - Marokko

©

In het koninklijk paleis in Fez wordt deze maandag 28 juni, een regeringsraad gehouden onder voorzitterschap van Koning Mohammed VI. Meerdere wetsontwerpen zullen worden goedgekeurd.

Alle leden van de regering zullen aanwezig zijn op de 14e regeringsraad van het kabinet-El Othmani. Al Akhbar bericht dat Koning Mohammed VI de raad zal presideren.

Tijdens de raad zal de monarch twee kaderwetten goedkeuren met betrekking tot de fiscale hervorming en openbare instellingen en bedrijven (EEP). De wetsontwerpen zullen eerst aan de aanwezigen worden gepresenteerd.

Zondag had Saadeddine El Othmani al een uitzonderlijke regeringsraad voorgezeten waarbij de twee kaderwetten werden besproken. Ook werden project-decreten besproken over cybercriminaliteit, de vrijstelling van erfrechten voor erfgenamen van martelaren en slachtoffers van militaire operaties, en een wetsontwerp met betrekking tot defensie- en veiligheidsuitrusting.

In Marokko worden steeds regelmatiger regeringsraden georganiseerd nu het einde van de ambtstermijn van kabinet-El Othmani nadert.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team