Zoeken

Mohamed Ihattaren aan de slag bij Ajax

1 februari 2022 - 09:40 - Sport

©

Ajax heeft Mohamed Ihattaren tot januari volgend jaar binnengehaald. De aanvaller moet eerst bij Jong Ajax aantonen dat hij weer fit is, vooraleer hij door Ajax definitief kan worden overgenomen van Juventus.

De 19-jarige Ihattaren werd vorig jaar door Juventus van PSV overgenomen. De Italiaanse club verhuurde hem meteen aan Sampdoria, maar in Genua speelde hij de eerste maanden niet, waarna hij in oktober zonder toestemming terugkeerde naar Nederland met overgewicht. Hij werkt nu samen met ex-international Gerald Vanenburg in Amsterdam aan zijn comeback.

Lees ook: Ajax onderhandelt komst Mohamed Ihattaren

FC Utrecht probeerde ook om Ihattaren te verleiden voor een terugkeer, maar Ihattaren koos voor Ajax, waar hij binnenkort voor een jaar aansluit bij de selectie van Jong Ajax. De Eredivisiekoploper heeft bovendien een optie tot koop bedongen.

Lees ook: Mohamed Ihattaren denkt nog steeds aan Marokkaans elftal

Directeur voetbalzaken Marc Overmars heeft vertrouwen in de jonge speler. "Mo Ihattaren is nog maar 19 jaar en geldt als een van de grootste talenten van ons land", zegt hij in het AD. "Alleen heeft hij door omstandigheden al erg lang geen wedstrijden gespeeld. Bij ons gaat hij bij Jong Ajax verder werken aan zijn fitheid. Daar kan hij vervolgens laten zien dat hij nog altijd de goede speler is die we kennen. Ik ben erg benieuwd. Wij bieden hem deze kans en wij gaan hem helpen, maar het begint natuurlijk bij hemzelf en dat weet hij."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team