Zoeken

Ajax onderhandelt komst Mohamed Ihattaren

22 januari 2022 - 09:00 - Sport

©

De 19-jarige aanvallende middenvelder Mohamed Ihattaren lijkt de overstap te maken van Juventus naar Ajax. Er zou een akkoord in de maak zijn tussen Ajax en zijn actuele club.

Sinds maandag wordt er werk gemaakt van een transfer van Ihattaren naar Ajax. Directeur Overmars hoopt hierover een overeenkomst te bereiken met Juventus, schrijft het AD. In afwachting van een nieuwe club traint Ihattaren in het Olympisch Stadion onder leiding van Fysiomed, om zo snel mogelijk weer fit te worden.

Lees ook: Mohamed Ihattaren denkt nog steeds aan Marokkaans elftal

De jonge aanvaller wordt naar verwachting voor een half jaar gehuurd, maar een definitieve overstap is niet uitgesloten. De Amsterdammers gaan met Ihattaren wel een risico aan. Ruim twee jaar geleden werd hij nog beschouwd als een opkomend talent en werd zijn beslissing om niet uit te komen voor Marokko door iedereen toegejuicht. Maar in zijn laatste seizoen bij PSV ontbrak het hem aan discipline, met veel schorsingen tot gevolg.

Lees ook: Mohamed Ihattaren vertelt over ervaring in Italië

Ihattaren werd opgeleid door PSV, de club waarvoor hij ook debuteerde in het betaald voetbal. Hij verloor in 2019 zijn vader en vertrok naar Juventus voor een fractie van de kleine twee miljoen euro die PSV voor hem betaalde. Juventus verhuurde hem meteen aan Sampdoria, maar voor die club kwam Ihattaren nooit uit. Toch durft Ajax het avontuur met hem aan, voornamelijk omdat Juventus geen hoog transferbedrag voor hem zal vragen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team