Zoeken

Mohamed Ihattaren denkt nog steeds aan Marokkaans elftal

18 januari 2022 - 11:00 - Sport

©

Nadat Mohamed Ihattaren de geruchten over een eventuele vervroegde pensionering heeft ontkracht, doet de speler nu een boekje open over de relatie met zijn vroegere PSV-coach, Roger Schmidt. In een interview met De Telegraaf vertelt hij hoe zijn moeilijkheden met Schmidt de rest van zijn carrière zouden kunnen beïnvloeden.

Voordat Mohamed Ihattaren PSV verliet voor Juventus, speelde hij al niet meer mee in de wedstrijden van de club. Volgens Ihattaren was zijn vroegere coach Roger Schmidt hier de oorzaak van. "Voor mijn gevoel kon hij moeilijk omgaan met jongens zoals ik. Jongens die zich zo jong als ze zijn, af en toe als mannetjes gedragen. Ja, soms vervelend. Naar mijn idee heb ik er echt veel aan gedaan om dichter tot elkaar te komen, maar wij begrepen elkaar niet," zegt de speler.

Lees ook: Mohamed Ihattaren vertelt over ervaring in Italië

Volgens Ihattaren geloofde coach Roger Schmidt niet meer in hem en bekritiseerde hem ook vaak in het bijzijn van andere teamleden. Als voorbeeld noemt hij de denigrerende opmerkingen die Schmidt enkele uren voor een wedstrijd van PSV tegen Ajax maakte. "Dat was voor mij de druppel na alles wat er al aan voorafgegaan was. De volgende dag kwam ik expres te laat. Dat was fout, maar ik dacht dat het een goede manier was om hem te dwingen met me te praten." Maar de actie van Mohamed Ihattaren had niet het gewenste effect. In plaats van hem te benaderen, ging de coach zijn laattijdigheid melden aan de coördinator.

Ihattaren zegt dat hij zijn best heeft gedaan, maar dat niets volgens plan verliep. Roger Schmidt zag hem liever op de bank zitten. "Ik vroeg om een tweede kans, maar die heb ik niet gekregen". De middenvelder heeft spijt van zijn vertrek bij PSV. "Ik heb spijt dat ik me door Schmidt heb laten wegjagen. Ik vind het jammer dat de clubleiding hem alle macht heeft gegeven. Ik was echt niet de enige die niet blij was met hoe het eerste seizoen onder hem verliep. Maar ik laat het ook merken als ik het ergens niet mee eens ben of dingen als onrechtvaardig ervaar."

Lees ook: FC Utrecht geeft Mohamed Ihattaren een kans

Ongewenst bij PSV, werd Ihattaren ook geweerd door het Marokkaans elftal en zelfs uit de voorselectie van de Euro 2021. Omdat hij niet voor zijn club speelde en in conflict was met zijn coach. "De voorselectie heeft me geschokt. Zou ik het later overwegen om voor Marokko te kiezen? Indien ik dat doe, dan zou het een keuze zijn vanuit mijn hart."

Mohamed Ihattaren weet dat hij uit zijn gedwongen rust moet komen en zijn carrière nieuw leven moet inblazen. "Ik wil slagen op topniveau, zodat mijn moeder weet dat ik een goede zoon en topsporter ben, waar ze trots op kan zijn," zegt de aanvaller, die geraakt is door de bezorgdheid van zijn moeder over zijn jonge carrière.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team