Zoeken

Mogelijk toch een handelsdouane in Sebta en Melilla

7 juni 2022 - 10:20 - Wereld

©

Nabil Lakhdar, directeur-generaal van de Marokkaanse douane, zegt dat het mogelijk zal zijn een douane-infrastructuur met Sebta en Melilla tot stand te brengen. Voor het zover is, moeten er echter eerst enkele noodzakelijke veranderingen worden doorgevoerd.

Nabil Lakhdar gaf enkele details over de opening van de douane-infrastructuur met Sebta en Melilla. Eerder had hij verklaard dat de geografische omstandigheden van de twee grensovergangen de opening van deze douanefaciliteiten niet toelieten.

Lees ook: "Er komt geen commerciële douane in Sebta en Melilla"

In een verklaring aan het officiële Spaanse persbureau EFE verklaarde de ambtenaar echter dat deze verklaringen "onjuist en uit hun verband gerukt waren". Volgens zijn uiteenzetting is de douanekwestie een politieke aangelegenheid die door de Marokkaanse en Spaanse ministeries van Binnenlandse Zaken zal worden behandeld volgens de roadmap die onlangs tussen de twee landen is overeengekomen. "De douaneadministratie zal alle besluiten van de politieke autoriteiten uitvoeren," voegde hij eraan toe.

Lees ook: Sebta en Melilla: smokkelverbod veroorzaakt onvrede

"Wanneer de twee ministeries overeenstemming bereiken over de aspecten in verband met Sebta en Melilla, zullen wij deze uitvoeren," zei Nabil Lakhdar. Daarom benadrukte hij dat zijn administratie "geen politieke besluiten neemt". De ambtenaar legde ook uit dat hij reeds met zijn Spaanse collega’s had gesproken over de geografische moeilijkheden die de huidige structuur van de twee grensovergangen met zich meebrengt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team