Zoeken

"Er komt geen commerciële douane in Sebta en Melilla"

5 juni 2022 - 10:50 - Marokko

©

De directeur-generaal van de Marokkaanse douane, Nabil Lakhdar, verklaarde dat "er geen commerciële douane" komt in Sebta en voegde eraan toe dat "de grensovergangen van Sebta en Melilla slechts kleine corridors voor douanecontroles zijn".

"Het zou tientallen hectaren in beslag nemen om bezoekpunten, controlepunten, en andere nodige infrastructuur te bouwen. De huidige configuratie van Bab Sebta laat dit niet toe. Wij beschikken niet over de nodige ruimte om een dergelijk project te kunnen overwegen," verklaarde Lakhdar in een interview met El Confidencial.

Lees ook: Marokkaanse douane verbiedt smokkel naar Sebta en Melilla volledig

De directeur-generaal van de Marokkaanse douane legde deze verklaring af 24 uur na het bezoek aan Brussel van de voorzitters van Sebta en Melilla, Juan Vivas en Eduardo De Castro. Beiden woonden daar de presentatie bij van het verslag van Europarlementariër Jordi Cañas.

Lees ook: Melilla: zakenlieden vragen heropening handelsdouane

"We hebben geen precieze datum voor de installatie van de commerciële douane. Zoals u weet, is de president van de stad in gesprek met de centrale regering, zodat het bureau in de best mogelijke omstandigheden kan functioneren", aldus de regeringswoordvoerder van Sebta, Alberto Gaitán Rodríguez.

Bladna.nl