Zoeken

Mocro-maffia: kroongetuige Nabil B. vraagt meer beveiliging voor familie

14 juni 2018 - 11:50 - Wereld

©

Kroongetuige Nabil B., die belangrijke informatie over de Marokkaanse maffia in Nederland aan de politie heeft doorgespeeld, dreigt ermee niet meer samen te werken met de autoriteiten als zijn familie niet beter wordt beveiligd.

Vier dagen nadat Nabil B. besloot om mee te werken met de politie werd zijn broer Reduan doodgeschoten in zijn bedrijf in Amsterdam. B. dreigt er nu mee te stoppen als de veiligheid van zijn familie niet wordt gegarandeerd.

Nabil B vertelde onder meer aan de politie dat Ridouan Taghi en Said Razzouki de opdrachtgevers zijn van meerdere afrekeningen, alsook de vergismoorden op Hakim Changachi in Utrecht Overvecht en Hamza Chaib, student geneeskunde die in het café La Crème in Marrakech werd doodgeschoten.

Bart Stapper, de advocaat van Nabil B, uitte dinsdag harde kritiek op het Openbaar Ministerie en minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid in de rechtbank in Amsterdam Osdorp. Het was de eerste zitting sinds de liquidatie van Reduan.

"Doorgaan betekent dat er grote risico’s zijn voor hem en zijn familie. Daarom doen wij nu namens hem een oproep aan de minister en aan andere verantwoordelijken om de beveiliging van de familie meer doortastend, en met meer middelen, betere afstemming en betere communicatie ter hand te nemen. Wij hopen dat zijn oproep zodanig beantwoord wordt dat wij de rechtbank op korte termijn kunnen informeren over de verdere positie van cliënt als kroongetuige.", verklaarde Stapper tijdens de zitting.

Bladna.nl