Zoeken

Mocro-maffia: moordenaar Reduan Bakkali plande meer liquidaties

3 oktober 2018 - 14:40 - Wereld

©

De man die Reduan Bakkali, de broer van kroongetuige Nabil B., in maart doodschoot zou nog een "ernstig misdrijf" hebben gepland in opdracht van Ridouan Taghi. Gisteren vond de inleidende zitting in de zaak tegen de 40-jarige Shurandy S. plaats.

Reduan Bakkali werd in maart dit jaar in zijn bedrijf in Amsterdam-Noord doodgeschoten nadat zijn broer Nabil B. belastende verklaringen had afgelegd over Ridouan Taghi en Saïd Razzouki.

Twee dagen na de moord op de 41-jarige Reduan werd Shurandy gearresteerd nadat zijn dna-materiaal in de vluchtauto werd gevonden. De verdachte gaf de moord toe en vertelde dat hem eind 2017 was gevraagd om deze te plegen. Hij zou toen niet hebben geweten dat het doelwit de broer van Nabil B. was.

"Het vermoeden bestaat dat hij nieuwe ernstige misdrijven zou gaan plegen. (...) Het nieuws is ingeslagen als een bom. Een volstrekt onschuldige burger is geliquideerd. De familie van de kroongetuige heeft halsoverkop huis en haard moeten achterlaten, terwijl ze het verlies van Reduan moeten zien te verwerken. Dit lijkt een rechtstreekse reactie op de verklaringen die de kroongetuige heeft afgelegd.", verklaarde de officier van justitie tijdens de zitting.

Op 13 oktober wordt de zaak tegen Shurandy S. inhoudelijk behandeld en zal de strafeis bekend worden gemaakt.

Bladna.nl