Zoeken

Mocro-maffia: advocaat Nabil Bakkali op straat doodgeschoten

19 september 2019 - 10:40 - Wereld

©

Derk Wiersum, 44-jarige advocaat van Mocro-maffia kroongetuige Nabil Bakkali, is woensdagochtend op straat in Amsterdam doodgeschoten.

Het Openbaar ministerie sluit niet uit dat Derk Wiersum, vader van twee jonge kinderen en plaatsvervangend rechter in de rechtbank van Breda, werd doodgeschoten omdat hij Nabil Bakkali bijstond.

De politie kreeg rond 07:30 uur ’s ochtends een melding binnen van een schietpartij. Volgens een politiewoordvoerder is de schutter tussen 16 en 20 jaar oud en is hij te voet weggevlucht.

Nabil Bakkali is de belangrijkste getuige in de Marengo zaak waarbij de topcriminelen Ridouan Taghi en Said Razzouki de hoofdverdachten zijn. Zij worden verantwoordelijk gehouden van tientallen liquidaties. Ook Marokko is naar hen op zoek voor de schietpartij in het café La crème in Marrakech waarbij de zoon van een rechter werd doodgeschoten.

De broer van Nabil Bakkali, Reduan Bakkali, werd in maart 2018 bij zijn bedrijf in Amsterdam doodgeschoten. De veertiger had niets te maken met het crimineel milieu en werd als vergelding vermoord. Nabil Bakkali (32) is zelf betrokken bij meerdere liquidaties en kent de bende van Taghi en Razzouki van binnenuit, wat van hem een extreem gevaarlijke getuige maakt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team