Zoeken

Miss Universe Marokko tevreden over bezoek aan Israël (video)

18 december 2021 - 15:40 - Cultuur

©

De Marokkaanse Kawtar Benhalima blikt terug op haar bezoek aan Israël, waar zij deelnam aan de 70ᵉ jaarlijkse Miss Universe-verkiezing die voor de eerste keer in het land werd georganiseerd. Ze is tevreden over haar bezoek aan het land, waar zij ontdekte dat er heel wat gemeenschappelijke banden zijn tussen Marokkanen en Israëli’s.

"Miss Universe ligt in het verlengde van de activiteiten die ik voor mezelf nastreef, want Miss Universe is een platform dat eenheid en sociale integratie bevordert en samenwerking en empowerment stimuleert," vertelt de eerste Miss Universe Marokko sinds 1978 aan i24News. "Het is verbazingwekkend en zo rijk en divers," zegt Kawtar Benhalima, die zich zeer verwelkomd voelde door het Israëlische volk.

Lees ook: Miss Universe: Kawtar Benhalima niet verkozen

Ook de voorzitter en nationaal directeur van Miss Universe Marokko, Saad Bennani, vertelt dat ze in Israël overal sporen tegenkwamen van de banden met Marokko. Deze zijn een illustratie van de banden van Israël met het koninkrijk, via de Marokkaans-Joodse gemeenschap.

Lees ook: Marokkaanse kaftan lichtpunt op Miss Universe verkiezing (video)

"Telkens wanneer we onze Marokkaanse identiteit ter sprake brachten, vonden we gemeenschappelijke banden," zegt Bennani. "Mensen vertelden dat hun ouders Marokkaans zijn, of dat hun oma Marokkaans is, het was heel leuk om die verhalen te horen en contacten te leggen via onze Marokkaans-Israëlische band," voegt hij eraan toe.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team