Zoeken

Mina El Hammani van Netflix-serie Elite, kreeg hulp om "hoofd koel te houden"

26 september 2021 - 12:00 - Cultuur

©

Mina El Hammani, Spaanse actrice van Marokkaanse afkomst, heeft aan de media laten weten dat ze een beroep had moeten doen op een specialist om "het hoofd koel te houden" na haar rol in de bekende Netflix-serie "Elite".

"Ik wist dat ik als actrice ging werken, maar ik dacht niet dat alle ogen de hele tijd op mij gericht zouden zijn, en dat ik overal en zonder toestemming gefilmd zou worden", vertelde de jonge actrice aan persagentschap EFE. Ze kreeg hulp van een professional om haar mentale gezondheid te beschermen.

Lees ook: Rami klaagt Netflix aan na als terrorist te zijn afgebeeld

Mina El Hammani die momenteel de rol van Yocasta in het theaterstuk Edipo speelt, stelt dat "vele jongens en meisjes die een acteercarrière willen beginnen, bekend moeten worden dankzij niet stigmatiserende rollen". "Ik ben me er ook van bewust dat ik ouder ben dan de personage die ik in Elite speelde", lacht de jonge vrouw, eraan toevoegend ze op haar 16e nooit de kracht zou hebben gehad om die rol te spelen.

De actrice betreurt het tevens dat een aantal politieke actoren migranten systematisch als criminelen bestempelen. "Mijn vader kwam 36 jaar geleden als migrant in Spanje aan en heeft me waarden als werk, respect en moed doorgegeven", zegt ze.

Bladna.nl