Zoeken

Mishandelde Belgische politieagente vertelt over Marokkaanse redder

17 januari 2021 - 14:40 - Wereld

©

Tijdens de uit de hand gelopen demonstratie voor Ibrahima Barrie, die onder nog onduidelijke omstandigheden op een politiebureau in het Belgische Brussel overleed, kreeg een agente zware klappen toegediend. Ze werd gered door een Belgische Marokkaan en getuigt hierover in La Capitale.

Relschoppers schopten de 37-jarige federale politieagente Kelly dichtbij het Liedtsplein in Schaarbeek, meldt La Capitale. "Ik zal de blik vol haat van die jongeren nooit vergeten. Ik werd ongeveer dertig keer geslagen toen ik plotseling een man hoorde roepen dat ze moesten stoppen omdat ik een vrouw was en geen man. Het was een Marokkaanse man op pantoffels. Hij heeft me letterlijk van deze jonge mensen gered door ze van me weg te duwen," getuigt ze.

"Toen mijn collega’s er ook in slaagden om hun aanvallers af te weren hebben ze mij onmiddellijk beschermd door me terug te trekken. Als ik mijn RoboCop-uitrusting niet aan had, had ik hier waarschijnlijk niet meer over kunnen vertellen," vervolgt de politieagente. Ze is boos en vindt samen met haar collega’s dat dit te ver gaat. "We zijn bang dat de situatie nog erger zal worden, totdat een politieagent echt verlamd raakt of vermoord wordt," zegt ze, eraan toevoegend dat deze situatie ervoor heeft gezorgd dat verschillende jonge mensen van de federale ­reserve de dienst hebben verlaten voor een baan in de privésector.

"Oudere collega’s wachten ongeduldig op hun pensioen. Ze hebben nog de tijd meegemaakt van de gendarmerie, toen dit alles nog niet gebeurde. Toen waren er ook wel angstige situaties. Maar nu zijn we nog enkel een punching-ball. Wie wil er nu onder deze omstandigheden politieagent in Brussel worden?," vraagt ​​de moeder zich af.

"De burgemeesters laten alles toe. Het parket vervolgt nauwelijks en de rechters leggen belachelijke straffen op. We worden niet gesteund," klaagt ze. "We zijn nog steeds gemotiveerd. Maar meer dan ooit hebben we het gevoel dat we er totaal alleen voor staan, in de steek gelaten door politiek en justitie. Deze demonstratie had nooit mogen worden goedgekeurd."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team