Zoeken

Belgisch-Marokkaanse politievrouw woedend na aanval

19 november 2020 - 10:20 - Wereld

©

In het Belgische Sint-Joost kreeg een Belgische politieagente van Marokkaanse afkomst afgelopen zaterdag klappen tijdens de uitvoering van een coronacontrole. Ze is ontgoocheld over de vrijlating van haar aanvaller.

De politievrouw, die haar naam niet geeft, was 21 jaar geleden één van de eerste vrouwen van Marokkaanse afkomst bij de politie in Brussel. "Het was niet altijd simpel, maar ik ben altijd trots geweest op mijn uniform en mijn beroep", vertelt ze in het AD.

Tijdens een controle van het sluitingsuur van de nachtwinkels in de Aarschotstraat, zag ze een groep mannen staan voor de deur van een nachtwinkel. Eén van hen droeg geen mondmasker, ze maakte daar een opmerking over. Even later zag ze hem iemand aanvallen, toen ze wilde tussenkomen schold hij haar uit voor "vuile h***" en bedreigde hij haar met wurging. Toen ze hem wilde arresteren, heeft hij haar geslagen en meermaals geschopt. Ze riep versterking op en probeerde de man te bedwingen. Haar collega’s wisten de man even later te overmeesteren.

Dezelfde avond nog werd hij vrijgelaten door het parket van Brussel. De man kreeg een bevel om het grondgebied te verlaten omdat hij geen papieren heeft. De politieagente zegt dat ze haar ontgoocheling niet kan beschrijven. Het parket vindt het kennelijk niet erg wanneer iemand een politievrouw aanvalt en haar dreigt te wurgen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team