Zoeken

Marokko voert strijd tegen eigendomsroof op

27 november 2022 - 22:30 - Marokko

©

Het Marokkaanse ministerie van Binnenlandse Zaken heeft besloten de strijd op te voeren tegen de ontvreemding van eigendommen in Marokko. In dit verband zijn nieuwe maatregelen genomen.

Het directoraat-generaal voor Plaatselijke Overheden (DGCT) van het ministerie van Binnenlandse Zaken voert nu een telling uit, registreert de onroerende goederen van gemeenten en werkt alle eigendommen bij in het kadaster.

Lees ook: Nieuw vastgoedschandaal in Harhora

Het ministerie van Binnenlandse zaken voert in samenwerking met het Nationaal Agentschap voor landbehoud, kadaster en cartografie, ook een computersysteem in, "Atlas Cartografie" genaamd, waarin de posities van de eigendommen, hun oppervlakte en hun eigendomstitel zijn vastgelegd. Deze maatregelen liggen in de lijn van de strijd tegen het fenomeen van de ontvreemding van gemeentelijk onroerend goed door projectontwikkelaars in de grote steden.

Lees ook: Wat als je pand in Marokko gekraakt is?

Onlangs heeft de DGCT geweigerd om besluiten van een aantal gemeenteraden te valideren met betrekking tot de overdracht of de verhuur van hun onroerend goed, meldt Al Akhbar. In de eerste negen maanden van 2022 werden negen van de twaalf onderzochte dossiers afgewezen. De directie rechtvaardigt de afwijzingen door schendingen en manipulaties die kunnen leiden tot de diefstal van dit erfgoed door invloedrijke partijen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team