Zoeken

Vijf PJD-leden aangeklaagd voor rechtbank van Tetouan

15 juni 2022 - 17:00 - Marokko

©

Verscheidene leden en voormalige raadsleden van de Partij voor Gerechtigheid en Ontwikkeling (PJD) worden voor de rechtbank van eerste aanleg in Tetouan aangeklaagd omdat zij burgers zouden hebben aangespoord zonder toestemming openbare eigendommen te betreden.

Volgens de krant Al Akhbar zijn verschillende PJD-leden uit de noordelijke regio hierbij betrokken. Zij zijn door de gerechtelijke politie gehoord voordat de rechtbank van eerste aanleg van Tetouan enkele dagen geleden de dagvaardingsprocedure inleidde, zodat zij hun mening konden geven over de tegen hen ingebrachte beschuldigingen. De politici worden beschuldigd van "het zonder toestemming oproepen tot demonstraties en bijeenkomsten op de openbare weg".

Lees ook: Kamerleden in Marokko vervolgd na weigeren vermogensaangifte

In totaal zijn er vijf beschuldigden, onder wie twee voormalige gemeenteraadsleden, een voormalig lid dat ontslag heeft genomen en twee andere leden. De hoofdverdachte wordt ervan beschuldigd de demonstranten via sociale media te hebben aangezet tot de bestorming van het hoofdkwartier van de pasja in Fnideq.

Lees ook: Premier Akhannouch haalt in reactie uit naar PJD

Na het fiasco van de PJD bij de parlementsverkiezingen zijn meerdere van haar leden, vooral partijfunctionarissen in de noordelijke regio, voor het gerecht gedaagd wegens betrokkenheid bij schandalen. Deze situatie verontrust de hoogste gelederen van de partij, die trachten om de PJD in haar oude glorie te herstellen. Volgens het dagblad Al Akhbar maakt de partij gebruik van de economische situatie van het land om de bevolking te manipuleren en tot rebellie aan te zetten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team