Zoeken

Groot aantal minderjarige Marokkanen met covid-19 besmet in Sebta

1 maart 2021 - 15:20 - Wereld

©

Ruim 10% van de 185 minderjarige Marokkanen die in een tijdelijke opvangcentrum voor niet vergezelde minderjarige migranten in Sebta verblijven, zijn positief getest op het coronavirus.

"Tot nu toe werden een twintigtal jongeren positief getest," melden de plaatselijke gezondheidsautoriteiten. Alle mensen die in contact zijn geweest met de jonge coronapatiënten worden eveneens getest. Het aantal positieve gevallen zal als gevolg daarvan naar verwachting snel stijgen.

Alle jongeren die positief testten op het coronavirus hebben geen symptomen, "behalve één jongen die lichte symptomen van de ziekte vertoont", aldus de lokale overheid. De 185 jongeren die in het centrum verblijven werden uit voorzorg in quarantaine geplaatst.

"La Esperanza" is het grootste opvangcentrum voor minderjarige migranten in Sebta en is al twee jaar overbevolkt. Een directe gevolg van de toename van het aantal aankomsten van Marokkaanse kinderen. Aan het begin van de coronacrisis werden in de enclave tijdelijke woningen voorzien. Daar verblijven nu nog een honderdtal minderjarige migranten.

Bladna.nl