Zoeken

Mina El Hammani: "Mijn droom is om het huis van mijn moeder in Marokko af te werken"

21 april 2023 - 10:00 - Cultuur

©

De in Marokko geboren actrice Mina El Hammani uit Madrid is vooral bekend van de Spaanse dramaseries El Príncipe en Elite. Ze speelt ook de rol van Elvira in seizoen 3 van de serie ’El Internado: Las Cumbres’, die sinds 7 april beschikbaar is op Prime Video. El Hammani vertelt in een interview over haar traject, dromen en toekomstige projecten.

"El Principe was mijn eerste rol. Ik was toen 20 jaar oud en werkte ’s ochtends en studeerde ’s middags. Ook Elite zal me altijd bijblijven. Laatst ging ik naar het magazijn om kleren te halen en vond het jasje terug dat ik tijdens de show droeg en dat heb ik bewaard. Mijn personage Nadia ligt me nauw aan het hart, want ze heeft me alles gegeven", vertelt Mina El Hammani aan Instyle. De jonge Madrileense van Marokkaanse afkomst herinnert zich hoe moeilijk het voor haar was om haar roem te aanvaarden. "Ik moest er met veel mensen over praten, om gehoord te worden. Natuurlijk had ik mijn momenten van angst, maar nu, op 30-jarige leeftijd en al mijn ervaringen, kan ik me eindelijk laten gaan. Ik weet wie ik ben en ik ben gegroeid als vrouw," voegt ze eraan toe.

Lees ook: Mina El Hammani (Elite) krijgt doodsbedreigingen

Mina El Hammani heeft het ook over het racisme dat zij op school heeft ervaren en vindt dat er dingen moeten veranderen. "Ik denk dat het belangrijk is dat er een debat op scholen komt, dat schoolhoofden hun verantwoordelijkheid nemen. Thuis zijn de ouders verplicht hun kinderen op te voeden, maar op instituten en scholen zijn het de leraren die moeten handelen. Ik word erg verdrietig als ik hoor dat jongeren zelfmoord proberen te plegen omdat ze zich niet geliefd en beschermd voelen of niet het leven kunnen leiden dat ze willen", zegt ze. De jonge vrouw vertelt dat ze, zoals "elke aspirant-actrice", in haar vrije tijd "serveerster" is geweest.

"Ik denk dat je overal iets kan leren. Ik vond het heerlijk om serveerster te zijn omdat mensen me dan over hun leven vertelden. Ook werkte ik op de Plaza de Santa Ana en daar kwamen veel buitenlanders, dus leerde ik ook Engels. Mijn slechtste ervaring was bij McDonalds. Ik was daar vier maanden en mensen werden daar vaak erg boos. Ik zeg altijd: als je je goed gedraagt bij de persoon die je bedient, zullen ze je waarschijnlijk wat meer chocolade in je ijsje serveren. Houd dat in gedachten," voegt El Hammani er lachend aan toe. Ze heeft nu een eigen productiebedrijf: Quiet Productions. "We hebben al de korte film Rubio cobrizo geproduceerd, geregisseerd door Pablo Quijano. We willen graag verandering brengen in de industrie, andere verhalen vertellen. Het publiek is het beu om steeds hetzelfde te zien," legt ze uit.

Lees ook: Actrice Mina El Hammani stelt racisme in Spanje aan de kaak

Mina El Hammani is op korte termijn van plan om "een maand naar Los Angeles te gaan, Engels te leren en te zien hoe het daar is op de arbeidsmarkt", vervolgens droomt ze ervan "de bouw van het huis van haar moeder in Marokko af te maken", een project dat ze koestert "sinds de tijd van El Príncipe". "Ik vind het jammer dat mijn vader, die twee jaar geleden is overleden, haar niet meer kan zien, maar het zien van mijn moeder die gelukkig is geeft mij ook zeer veel geluk. Wat voor mij nu telt is dat ik kan eten, dat ik in orde ben, dat mijn katten in orde zijn en mijn familie ook. Dat is voldoende".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team