Zoeken

Naam Pokimane systematisch "mishandeld" bij Starbucks

23 april 2023 - 18:00 - Cultuur

©

Imane Anys, meer bekend als de Marokkaans-Canadese streamer Pokimane, gebruikt vaak valse namen in het openbaar. In een recente video op haar TikTok-account legt de jonge vrouw uit waarom ze deze keuze heeft gemaakt en vraagt ze haar fans om haar hiervoor niet te bekritiseren.

Pokimane is een van de meest bekende streamers ter wereld. Maar als er iets is wat ze niet in het openbaar wil tonen, vooral niet bij Starbucks, dan is het wel haar echte naam, Imane. Meestal gebruikt ze dan een andere naam.

Lees ook: Hoeveel verdient Azzedine Ounahi bij Olympique de Marseille?

"Als je me in het openbaar bij Starbucks ziet of als ik eten ga halen en ik geef ze een volledig willekeurige (valse) naam en je weet dat het niet mijn echte naam is, bemoei je er dan niet mee. Dit is mijn ’witte’ naam. Soms noem ik mezelf Jen of Kim. Want als ik ze mijn echte naam, Imane, geef, gaat het gesprek als volgt: Yvonne? Nee, nee, nee, Imane. Elon? Zie ik eruit als Elon Musk?" grapt de jonge vrouw. "Ze vragen hoe ze Imane moeten spellen en dan roepen uit ze ’Is er een Imani hier?’ I moon? Imana?", aldus de bekende streamer.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team