Zoeken

Nassira toont haar ’Marokkaanse huis’ in Osdorp

27 januari 2022 - 19:00 - Marokkanen in het buitenland

©

De woonkamer van de 43-jarige Marokkaanse Nassira ziet eruit als het interieur van een Marokkaanse riad. "Toen onze vakantie naar Marokko niet doorging, hebben we Marokko naar hier gehaald", vertelt ze aan Indebuurt.

Nassira omschrijft haar stijl als "minimalistisch, etnisch, fris en leefbaar met Marokkaanse invloeden". Ze vertelt dat ze haar inspiratie onder meer haalt uit haar reizen. "Vroeger maakten we graag verre reizen naar Aziatische landen. Ook haal ik veel inspiratie uit de sfeervolle riads in Marokko, daar logeren we altijd als we er zijn. Maar ook op Instagram en Pinterest kan je veel inspiratie opdoen", zegt ze.

Lees ook: Binnenkijken in het Marokkaans-Nederlandse interieur van Laila

Ze houdt van natuurlijke materialen om een ’zen’ gevoel in huis te creëren en kiest ook voor kwalitatieve producten omdat die langer meegaan. "Ik ga graag voor tijdloze en ambachtelijke spullen die met de hand zijn gemaakt. Dan haal je ook gelijk een verhaal in huis. Hoogglans en plastic spullen zal ik niet snel in huis halen." De leukste spullen voor haar huis kocht ze tijdens haar reizen in Marokko. "Maar je hoeft echt niet per se naar Marokko voor mooie spullen." Ze shopt ook vaak bij de bekendere woonwinkels zoals Karwei of Zenza en Simply Puur. "De panelen in de woonkamer en slaapkamer heb ik gekocht bij Simply Puur. Ze zijn met de hand gemaakt en komen oorspronkelijk uit Indonesië en de blauwe deur in de tuin komt ook van Zenza".

Nassira werkt op een school, maar heeft ook een interieuropleiding gevolgd. "Misschien ga ik daar later nog wel iets mee doen." Ze maakte samen met Zenza de witte tafel die in haar woonkamer staat. "Eigenlijk hecht ik helemaal niet zoveel waarde aan spullen, maar dat tafeltje vind ik extra bijzonder omdat ik hem zelf heb ontworpen. Heel haar woonkamer straalt rust uit. "Ondanks dat mijn kinderen (19,15,13 jaar) vaak en graag op hun kamer zitten, vinden ze het ook lekker om op de bank neer te ploffen. Het is de plek waar ons gezin samenkomt."

Lees ook: Ikea lanceert Marokkaanse collectie

De grote tuin van Nassira heeft ook een hoog vakantiegevoel-gehalte. "Onze vakantie in Marokko ging niet door en toen zeiden we voor de grap: dan maken we toch van onze tuin Marokko?" De muren in de tuin zijn bedekt met witte panelen en er staat een blauw mozaïeken fontein die ze uit Fez liet overkomen. "En de citroenbomen staan vanwege de kou nu even binnen."

Klik hier om de foto’s van Nassira’s huis te bekijken

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team