Zoeken

Miljoen meer armen in Marokko

3 oktober 2020 - 12:33 - Marokko

©

De secretaris-generaal van de Istiqlal-partij maakt een zorgwekkende balans op. Na bijna 4 jaar aan de macht te zijn geweest, kenmerkt de regering-El Othmani zich door een lange reeks mislukkingen die benadrukt worden door de Covid-19-pandemie.

De kloof tussen arm en rijk wordt steeds groter en de gezondheidssituatie in het land is zeer bedroevend. Alle hervormingen die werden doorgevoerd door de meerderheid om de economische groei nieuw leven in te blazen, hebben geen vruchten afgeworpen, meldt de krant Assabah.

In een toespraak voor leden van de Centrale Commissie, hekelde Nizar Baraka het gebrek aan gepaste sociale bescherming en de enorme toename van extreme armoede in de laatste zes maanden. Er staan meer dan een miljoen nieuwe armen op de reeds lange lijst.

Er heerste volgens de secretaris-generaal een gigantische verwarring bij de uitvoerende macht tijdens het beheer van de pandemie. Het behoud van Eid ul-Adha, het reisverbod, het in de steek laten van gezinnen in de greep van privéscholen, het dilemma tussen fysiek- en afstandsonderwijs en het gijzelen van ouders, om nog maar te zwijgen van de netelige kwestie van Marokkanen die in het Buitenland zijn gestrand.

Door zich te concentreren op sociale ongelijkheden, het ineenstorten van de informele sector, de grote structurele tekortkomingen en de kwetsbaarheid van bedrijven, stipte Nizar Baraka alle opdrachten van de overheid aan. Een beeld dat volgens het Istqlal-lid een goede weergave is van de grote verwarring binnen de meerderheid.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team