Zoeken

Ruim miljoen Marokkanen door armoede bedreigd door coronavirus

22 augustus 2020 - 14:10 - Marokko

©

Door de strenge maatregelen en de lockdown in de strijd tegen het coronavirus dreigen 1 miljoen Marokkanen in de armoede te vallen. Dat blijkt uit een nieuw rapport van de Hoge Planning Commissie (HCP).

Het rapport werd opgesteld in samenwerking met de Verenigde Naties en de Wereldbank en heeft betrekking op de "economische en sociale impact van de coronavirus pandemie" in Marokko, aldus de HCP.

De dienst voorspelt dat het percentage Marokkanen dat "kwetsbaar is voor armoede" en/of armen zal toenemen van 17,1% van de bevolking in 2019 tot 19,87% in 2020. Dat is 1,05 miljoen mensen meer.

Om de inkomensarmoede te meten wordt rekening gehouden met het vermogen van het gezin om te voorzien in basisbehoeften als voedsel, onderdak, kleding en andere basisproducten.

Volgens het rapport zullen de gevolgen van de gezondheidscrisis vooral gevoeld worden door mensen die in de informele sector werken en die het merendeel van de actieve bevolking in Marokko vertegenwoordigen.

Sectoren die bijzonder kwetsbaar zijn voor de crisis zijn toerisme, vervoer, verkoop op afbetaling, werknemers met kortetermijncontracten en mensen die hun werk niet op afstand kunnen doen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team