Zoeken

Braziliaan in Marokko opgelicht voor 60 miljoen dirham

29 augustus 2021 - 18:20 - Marokko

©

De politie van Casablanca is er in geslaagd een criminele organisatie op te rollen die gespecialiseerd was in de diefstal en heling van diamanten en waardevolle juwelen. De organisatie was in Marokko, Egypte en de Golfstaten actief.

Een van de slachtoffers van de organisatie is een Braziliaanse man van wie voor 60 miljoen dirham aan juwelen werd gestolen. De leider van de criminele organisatie, een Marokkaan, reisde onlangs naar Brazilië om het slachtoffer, een juwelier, te ontmoeten. Hij gebruikte de "samawi-techniek" om de juwelier op te lichten. Hij wist het slachtoffer te overtuigen om hem voor 21 miljoen dirham aan juwelen toe te vertrouwen. Hij zou de juwelen op de internationale markt verkopen en de juwelier daarna betalen.

Lees ook: Dure diamant gestolen in Marrakech

Eenmaal in Casablanca nam de hoofdverdachte opnieuw contact op met de Braziliaan en bestelde een waardevolle diamant. Hij vroeg hem om het diamant in Egypte te laten leveren, waar hij medeplichtigen had. De bende verkocht de juwelen en het diamant op de zwarte markt in de Golfstaten en verdiende daar 37 miljoen dirham aan.

Eenmaal het geld in handen liet de leider niets meer van zich horen. De juwelier verwachtte een bedrag van 60 miljoen dirham te ontvangen voor de juwelen en het diamant. Hij diende een klacht in bij de rechtbank in Casablanca en kon daarbij rekenen op de getuigenis van een Egyptenaar die aanwezig was tijdens de laatste levering in Egypte.

De leider van de bende werd afgelopen donderdag in de wijk Sidi Bernoussi in Casablanca gearresteerd en in voorlopige hechtenis genomen. De andere leden van de organisatie zijn op de vlucht. Het onderzoek loopt nog.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team