Zoeken

Spanje: "Hasj-Messi" verdwijnt na doodsbedreigingen

18 maart 2019 - 11:20 - Wereld

©

Abdellah El Haj Sadek Membri, meer bekend als de "Messi van de Hasj" in Spanje, is ondergedoken. De verdachte was voorwaardelijk vrij en moest zich elke dag bij de rechtbank van Algeciras melden maar werd er al dagen niet meer gezien.

In een brief die hij achterliet stelt de 35-jarige drugsbaron dat hij besloot om onder te duiken vanwege de druk die door de politie op hem wordt uitgeoefend. Hij zou daardoor depressief zijn geworden.

Zo schrijft Abdellah El Haj Sadek Membri dat hij heeft besloten "om een tijdje te verdwijnen, uit vrees voor mijn leven en dat van mijn familie. Dit alles door de enorme druk die de politie op me uitoefent. Deze druk is ondraaglijk geworden waardoor ik geen normaal leven kan leiden." De brief werd door de advocaat van de verdachte aan Europa Press overhandigd. De dertiger stelt dat hij ook fysiek werd geïntimideerd en zelfs vervolgd tot het hotel waar hij met zijn familie verbleef.

Abdellah El Haj Sadek Membri wordt als de leider van de grootste drugsorganisatie in de Straat van Gibraltar beschouwd. Hijzelf stelt echter een "normale jongen" te zijn. "Ik heb nooit iemand kwaad gedaan, in ieder geval niet opzettelijk. Ik heb me verontschuldigd voor mijn fouten. Nu wil ik gewoon kalmte om mijn depressie te verzorgen". Zijn advocaten houden vol dat hij niets meer met de drugshandel te maken heeft en ook geen contacten meer heeft met de drugsmaffia.

Membri was in november 2017 gearresteerd en aangeklaagd voor drugshandel, geld witwassen en deelname aan een criminele organisatie. Hij werd voorwaardelijk vrijgelaten na de betaling van een borgtocht van 80.000 euro. Zijn rechtszaak staat pas in 2020 gepland. Hij moest zich tot dan dagelijks bij de rechtbank melden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team