Zoeken

Grote drugsvangst in Agadir, zeven arrestaties

27 september 2021 - 12:40 - Gemeenschap

©

Zeven mensen zijn zaterdag door de politie in Agadir gearresteerd voor lidmaatschap aan een internationale drugsorganisatie, mensenhandel en hulp bij illegale immigratie.

Volgens een verklaring van de nationale veiligheidsdienst DGSN zijn de verdachten tussen 20 en 57 jaar oud. Tegen vier verdachten was een nationaal arrestatiebevel uitgegeven op verdenking van drugshandel.

Lees ook: Ruim 2 ton drugs in beslag genomen in Agadir

De hoofdverdachte en twee van zijn handlangers werden in de zone van Iligh in Agadir gearresteerd. Een vierde verdachte werd nabij Taghazout, op een dertigtal kilometers ten noorden van Agadir aangehouden, dankzij een samenwerking met de Koninklijke gendarmerie.

Tijdens een huiszoeking in een woning die door de verdachten in Taghazout werd gebruikt, werden drie illegale migranten aangetroffen. Ook zij werden gearresteerd. In de woning troffen de agenten 64 balen cannabis met een totaalgewicht van 2 ton, een motorboot, benzine en maritieme apparatuur aan.

Lees ook: Man in haven Nador betrapt met 290 kilo drugs

De zeven verdachten werden in bewaring gesteld. De politie doet onderzoek naar de zaak en sluit nieuwe arrestaties in de komende dagen niet uit.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team