Zoeken

Melilla: goederenverkeer uit Marokko vanaf 8 juni beperkt

1 juni 2022 - 11:30 - Wereld

©

Het verkeer van goederen zal in Melilla worden beperkt vanaf 8 juni. Op die datum gaan de controles van start aan de Spaanse kant van de grens met Marokko.

Het Spaanse ministerie van Volksgezondheid heeft via een circulaire gemeld dat levensmiddelen en producten voor persoonlijk gebruik uit Marokko vanaf 8 juni aan de grenzen van Melilla aan een reeks controles zullen worden onderworpen, meldt La Verdad de Ceuta.

Lees ook: Sebta en Melilla: "Marokko belemmert goederenverkeer"

De regeringsafgevaardigde in Melilla, Sabrina Moh, legde uit dat goederen die uit Marokko komen vanaf deze dinsdag een bepaald gewicht niet meer mogen overschrijden, afhankelijk van het soort product. Met name vis moet vergezeld gaan van een gezondheidscertificaat dat ondertekend is door de bevoegde autoriteit van het land van oorsprong.

Producten van dierlijke oorsprong en samengestelde producten die derivaten van vlees, zuivelproducten of biestmelk bevatten, zijn niet toegestaan. Producten die niet in deze categorie vallen en die bij kamertemperatuur stabiel zijn, mogen Melilla binnenkomen tot een maximum van 5 kg. Hetzelfde geldt voor kruiden en aromatische planten, specerijen, kruidenthee en voedingssupplementen, tot een maximum van 2 kg, en andere producten zoals groenten en fruit, tot een maximum van 10 kg.

Lees ook: Dit mogen inwoners Sebta meenemen uit Marokko

Zowel reizigers die de grens te voet oversteken of met de auto reizen, zullen zich aan de maximumhoeveelheid moeten houden, verklaart Moh. Ze voegt eraan toe dat de Confederatie van zakenlieden van Melilla (CEME-CEOE) op de hoogte is gebracht van de maatregel tijdens de vergadering van afgelopen weekend.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team