Zoeken

Dit mogen inwoners Sebta meenemen uit Marokko

30 mei 2022 - 15:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Reizigers uit Marokko mogen bepaalde levensmiddelen, zoals groenten, fruit, broodproducten of specerijen, over de grens meenemen naar Sebta, maar alleen in beperkte hoeveelheden en voor persoonlijk gebruik.

Bepaalde levensmiddelen en andere producten mogen nu Sebta worden ingevoerd door reizigers die de grens oversteken, volgens de geldende reis- en douanevoorschriften. Deze producten zijn exclusief voor persoonlijk gebruik bedoeld en "in geen geval" voor commerciële doeleinden, melden bronnen bij El Faro de Ceuta.

Lees ook: Sebta voert wachtzone in voor toegang tot Marokko

Reizigers uit Marokko mogen bijvoorbeeld kruiden en specerijen (2 kg) in beperkte hoeveelheden meenemen, brood, gebak, koekjes, snoepjes, pasta, enz. (maximaal 5 kg per voertuig). Fruit, groenten, verpakte olie, meel, suiker, enz. (maximaal 10 kg per voertuig). De doorvoer van vlees, vis, melk, melkproducten en eieren is echter streng verboden.

Deze maatregel is bedoeld om het verkeer van goederen en smokkelwaar te voorkomen, tot de opening van de handelsdouane, die aan het eind van het jaar gepland staat. Daarom stempelen de autoriteiten ook de paspoorten van reizigers, om te voorkomen dat dezelfde persoon meerdere malen per dag met goederen binnenkomt en weer vertrekt. Overtreders worden naar Marokko teruggestuurd.

Lees ook: Marokkaanse douane verbiedt smokkel naar Sebta en Melilla volledig

Aan Marokkaanse kant ziet het ernaar uit dat reizigers met gekochte kleren en schoenen binnen kunnen komen, "maar alleen in beperkte hoeveelheden en verborgen in een reistas om problemen te voorkomen", waarschuwen dezelfde bronnen, erop wijzend dat "Marokko erg streng is wat voedsel betreft".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team