Zoeken

Fraude met inschrijving Marokkaanse baby’s in Melilla

22 december 2020 - 10:20 - Marokko

©

De Spaanse politie in Melilla heeft een netwerk van Marokkaanse vrouwen opgerold die actief waren in het vervalsen van de vaderschapsdocumenten van hun kinderen. De zwangere vrouwen staken de grens over om te bevallen en registreerden hun pasgeborenen in het Spaanse burgerregister door een fictieve vader met de Spaanse nationaliteit op te geven.

Uit het politieonderzoek is gebleken dat de vrouwen net voor hun bevalling naar Mellila vertrokken, om daar na de geboorte Spanjaarden te benaderen die tegen een betaling van 3000 euro het vaderschap van de pasgeboren kinderen aanvaardden. Op deze manier konden de baby’s als Spaanse kinderen worden ingeschreven in de burgerlijke stand, meldt de krant La Razon.

Op deze manier probeerden de vrouwen ervoor te zorgen dat zij en hun kinderen dezelfde rechten zouden hebben als burgers van Spaanse afkomst en legaal in Spanje zouden kunnen wonen.

De fraude is onder andere door een DNA-onderzoek aan het licht gekomen. Bij een vergelijking tussen het erfelijke materiaal van een van de baby’s en een van de Spaanse medeverdachten, was er geen overeenkomst. De man in kwestie bleek op papier kinderen te hebben van verschillende moeders. In totaal zijn er door het onderzoek tot nu toe 40 mensen gearresteerd. Zij worden ervan verdacht 36 kinderen illegaal te hebben ingeschreven in de burgerlijke stand. Verder onderzoek moet uitwijzen hoeveel mensen er betrokken zijn bij dit netwerk.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team