Zoeken

Meer duidelijkheid over bezoek Franse president aan Marokko

7 maart 2023 - 07:00 - Marokko

©

Na meerdere keren te zijn uitgesteld wordt de Franse president Emmanuel Macron in het eerste kwartaal van 2023 in Marokko verwacht voor een staatsbezoek. Dat verklaart althans Christophe Lecourtier, de nieuwe Franse ambassadeur in Marokko.

"Dit bezoek vereist veel voorbereidend werk aan beide kanten, om het uitzonderlijk partnerschap tussen Frankrijk en Marokko te vernieuwen", aldus de Franse diplomaat in een exclusief interview met Arab News. De diplomaat benadrukte dat het uitstel niets te maken heeft met de spanningen tussen de twee landen, maar kon geen exacte datum meedelen voor het bezoek van Emmanuel Macron aan Marokko.

Lees ook: Marokko-Frankrijk: betrekkingen "zijn vriendschappelijk noch goed"

De ambassadeur is stelt dat wanneer dit bezoek plaats zal vinden, het "een aantal belangrijke mijlpalen met Marokko moet markeren om de uitzonderlijke betrekkingen tussen de twee landen te tonen, en dit zal in de komende tien, twintig jaar zo blijven. Het woord ’uitzonderlijk’ betekent wat het betekent. Er zijn dus eisen aan beide kanten."

Lees ook: Bezoek Franse president Emmanuel Macron aan Marokko onzeker

"Het is logisch en zelfs noodzakelijk om ons partnerschap te herzien, aangezien Marokko nu voor andere uitdagingen staat. De relatie tussen Frankrijk en Marokko is sinds de onafhankelijkheid van Marokko erg interessant geweest, maar we bevinden ons nu in een ander tijdperk", voegde hij eraan toe.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team