Zoeken

Bezoek Franse president Emmanuel Macron aan Marokko onzeker

14 februari 2023 - 15:00 - Marokko

©

Er heerst onzekerheid over het bezoek van Emmanuel Macron aan Marokko. Volgens hardnekkige geruchten wordt de Franse president op 26 april in het koninkrijk verwacht. Maar diplomatieke bronnen verzekeren dat er "nog niets concreets is".

"Er is niets overeengekomen met de Franse Republiek en er is geen enkele zichtbaarheid met betrekking tot een eventueel bezoek van President Macron", aldus verschillende diplomatieke en politieke bronnen in Rabat. Een bron uit de Marokkaanse zakenwereld beaamt: "Dit wordt niet op het laatste moment besloten en we hebben nog niets concreets op dit moment."

Lees ook: Koning Mohammed VI spreekt Franse president

In december was de Franse minister van Buitenlandse zaken, Catherine Colona, in Marokko om het staatsbezoek van de Franse president voor te bereiden. Dit bezoek werd herhaaldelijk uitgesteld vanwege de spanningen tussen Marokko en Frankrijk. Het bezoek van Macron, die begin januari in Marokko werd verwacht, blijft onzeker.

Lees ook: Nieuwe telefoon voor Franse president na spionage Marokko?

De betrekkingen tussen Rabat en Parijs verslechterden de afgelopen weken nadat Europarlementariërs een resolutie aannamen die de achteruitgang van de mensenrechten in Marokko aan de kaak stelde. Frankrijk zou achter de stemming zitten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team