Zoeken

Medi 1 TV reageert op belediging Koning Mohammed VI

11 april 2024 - 18:00 - Cultuur

©

De directie van de Marokkaanse tv-zender Medi 1 TV heeft een "fout in de ondertiteling" tijdens de Ramadan-uitzending "Ramdan m’3ana" op 7 april erkend. De fout, die kortstondig te zien was, leidde tot kritiek op sociale media.

Volgens Medi 1 TV ging het om een "onopzettelijke fout" die "1 minuut en 7 seconden na uitzending" werd gecorrigeerd. De directie heeft een onderzoek ingesteld en een disciplinaire procedure gestart tegen de verantwoordelijke journalist.

Lees ook: Marokkaanse televisiezender beschuldigd van beledigen Koning Mohammed VI

De zender betreurt "de ongefundeerde berichtgeving" over de kwestie in sommige media en op sociale media. Medi 1 TV benadrukt dat de "missie en strategische koers" van de zender worden bepaald door de Raad van Bestuur. De zender is "vastbesloten om de nieuwsvoorziening te hervormen" en hecht waarde aan "goed beheer".

Lees ook: Medi 1 TV schorst hoofdredacteur na fout over Sahara

Medi 1 TV waarschuwt dat "pogingen om de redactie te manipuleren voor persoonlijke doeleinden" onaanvaardbaar zijn en "de goede werking van de zender schaden". De zender behoudt zich het recht voor om "juridische stappen te ondernemen" tegen smaad, belediging en schending van de privacy van haar medewerkers.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team