Zoeken

Mawazine wil geen publieke sponsors meer

22 maart 2012 - 10:55 - Cultuur

©

Het Mawazine festival zal in de toekomst niet meer werken met publieke sponsors. Dat heeft Aziz Daki, woordvoerder van "Maroc Cultures", bekendgemaakt op een persconferentie dinsdag.

Mawazine wordt al voor meer dan een jaar zwaar bekritiseerd in Marokko voor de enorme bedragen dat het jaarlijks kost, namelijk tussen 60 en 100 miljoen dirham. Hierdoor heeft de organisator, "Maroc Cultures" besloten niet meer samen te werken met openbare bedrijven als OCP, Royal Air Maroc, CDG of nog het Marokkaans toerismebureau.

Tijdens de persconferentie heeft Aziz Daki het programma van Mawazine 2012 bekendgemaakt, dat volledig zal worden gefinancierd door de winst gegenereerd door betalende evenementen, uitzendrechten, enzovoort.

Aziz Daki verklaarde ook dat Mawazine geen subsidies kreeg ​​van de stad Rabat. Hij vergat daarbij te vermelden dat tot de 2010 editie, het festival jaarlijks vier miljoen dirham kreeg van de gemeenteraad van Rabat, en nog eens 2 miljoen dirham van de prefectuur Rabat-Sale-Zemmour-Zaer.

Dit jaar zullen Mariah Carey, Khaled, Nancy Ajram, Leny Kravitz en andere bekende artiesten deelnemen aan Mawazine, gepland van 18 tot 26 mei in Rabat.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team