Zoeken

PJD minister: "Mawazine moet verdwijnen!"

1 maart 2012 - 14:33 - Cultuur

©

Mawazine is een Staatsfestival omdat het wordt georganiseerd door "Maroc Cultures", een ONG onder voorzitterschap van Mounir Majidi, zelf privé-secretaris van koning Mohammed VI, aldus de minister van Betrekkingen met het Parlement, Elhabib Choubani.

De organisatie en de financiering van het festival kunnen niet eeuwig geheim blijven, vooral omdat het deels door de Staat wordt gefinancierd, aldus Elhabib Choubani in een interview met Akhbar Al Yaoum.

De minister twijfelt eraan dat wanneer een NGO geniet van het publiek geld in miljoenen dirham, voor de organisatie van een festival in een land waar de werkloosheid explodeert en de bewoners van afgelegen gebieden nog steeds moeite hebben om zich te verwarmen in de winter, brood of medicijnen te kopen, een bewijs is van goed bestuur.

De partij van Staat, met name de Authenticiteit en Moderniteit Partij (PAM), heeft opgehouden te bestaan. Nu moet het festival van de Staat (Mawazine) ook verdwijnen, aldus Elhabib Choubani.

Het Mawazine festival vindt dit jaar plaats van 18 tot 26 mei in Rabat. Mariah Carey, Lenny Kravitz, Jimmy Cliff, Khaled en Nancy Ajram zullen onder anderen aanwezig zijn.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team