Zoeken

Mauritanië bemiddelt in crisis tussen Marokko en Algerije

28 augustus 2021 - 17:40 - Wereld

©

Ismail Ould Cheikh Ahmed, Mauritaanse minister van Buitenlandse zaken, heeft laten weten dat zijn land "vreedzaam werkt" om de spanningen tussen Marokko en Algerije te verlichten na het besluit van Algiers om de diplomatieke betrekkingen met Rabat te verbreken.

"We werken op kalme wijze zoals de diplomatie het eist", verklaarde de minister tijdens een persconferentie in Nouakchott. Volgens de bewindsman moeten dergelijke kwesties met "een hoge mate van vertrouwelijkheid" worden behandeld om succes te hebben.

Lees ook: Marokko sluit ambassade in Algerije

"Dit geschil duurt al jaren", verklaarde Ismail Ould Cheikh Ahmed verder, benadrukkend dat deze crisis ook een impact heeft op Mauritanië en alle landen van de Arabische Maghreb Unie. "De oprichting van de Arabische Maghreb Unie is verlamd door het probleem" tussen Rabat en Algiers, aldus de minister.

Algiers heeft begin deze week besloten om de diplomatieke betrekkingen met Marokko te verbreken vanwege "vijandige handelingen" van het koninkrijk tegen Algerije. Marokko heeft laten weten "kennis te hebben genomen" van dit besluit. "Marokko geeft voorrang aan de belangen van de volkeren van de Maghreb in het algemeen en van de Marokkaanse en Algerijnse volkeren in het bijzonder", reageerde Premier Saâdeddine El Othmani tegen Maghrebvoices, een overheidsmedium van de Verenigde Staten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team