Zoeken

Marrakech, stad van alle zonden

4 april 2012 - 12:00 - Marokko

©

De Marokkaanse minister van Justitie, Mustapha Ramid, heeft voor een sterke controverse in Marokko gezorgd door te zeggen dat toeristen naar Marrakech komen om te zondigen.

Tijdens een bezoek aan een Koranschool in Marrakech, verklaarde Ramid: "Mensen uit de hele wereld komen er veel tijd besteden om te zondigen en zich van God af te keren." Zijn opmerking werd breed besproken op internet en in de Marokkaanse media, aldus bladi.net.

De Koranschool in kwestie is "Dar Al Koran" van de betwiste predikant Mohamed Maghraoui. Deze laatste had in 2008 een fatwa uitgebracht, waarbij hij het huwelijk goedkeurde van meisjes vanaf 9 jaar. Vervolgd voor "schending van de familiecode en de rechten van het kind", had Maghraoui zijn fatwa herhaald in april 2011.

Dinsdag heeft Lahcen Haddad, minister van Toerisme, geprobeerd de gemoederen te kalmeren door te zeggen dat het toerisme een prioriteit was voor de Marokkaanse regering. Hij voegde daaraan toe dat toeristen in Marokko enkel waren onderworpen aan de wet en dat het land de individuele vrijheden garandeert.

In Marokko is het toerisme de tweede inkomstenbron én werkgever, en draagt ​​bij aan 8% van het BBP. In 2011 heeft het toerisme 60 miljard dirham opgebracht.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team