Zoeken

Spanjaarden mogen in Marokko niet adopteren

31 augustus 2012 - 15:00 - Gemeenschap

©

Een tiental Spanjaarden hebben geklaagd bij de Marokkaanse minister van Justitie Mustapha Ramid, omdat ze geen kinderen in Marokko mogen adopteren.

Mustapha Ramid vertelde hen dat noch hij, noch Koning Mohammed VI, het recht hadden om in te grijpen in justitiebeslissingen. Ook legde hij uit dat hij zijn best deed om de onafhankelijkheid van de rechterlijke macht te waarborgen.

De Spaanse ambassadeur had Ramid hierover eerder al aangesproken. De minister had ook geantwoord dat hij, ook al was hij minister van Justitie, de macht niet had om beslissingen over adopties in twijfel te trekken.

Verschillende adoptieaanvragen van Marokkaanse kinderen door buitenlanders, namelijk Spanjaarden, werden onlangs geweigerd in Marokko. In Agadir bijvoorbeeld is de justitie zeer streng sinds een schandaal veroorzaakt door een adoptiezaak waarin een Spaanse familie de prioriteit had gekregen.

Volgens de Marokkaanse wet moeten adoptieouders moslim zijn. Daarom wordt er gewoonlijk prioriteit gegeven aan Marokkanen die willen adopteren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team