Zoeken

Marokko: vaccinatiecentra gesloten na aanval

17 augustus 2021 - 15:40 - Marokko

©

In Marokko waren afgelopen vrijdag tientallen vaccinatiecentra gesloten als gevolg van een protestactie onder het zorgpersoneel. Reden van deze staking is de mishandeling van een verpleegster en een student.

De staking werd op initiatief van de Beweging van Verpleegkundigen en Gezondheidstechnici in Marokko (MITSM) georganiseerd, uit protest tegen de "gewelddadige aanval" van een verpleegster en een student aan het Hoger Instituut voor Verpleegkundige Beroepen en Gezondheidstechnieken (ISPITS).

Lees ook: Opening high-tech vaccinodroom in Casablanca (video)

De twee slachtoffers werden fysiek aangevallen door een overheidsagent van het ministerie van Binnenlandse zaken in het vaccinatiecentrum "Idmaj Anassi" in Sidi Bernoussi in Casablanca. Beelden van het incident werden op sociale media gedeeld, wat ernstige gevolgen heeft gehad op de goede werking van ziekenhuizen, vaccinatiecentra en andere zorginstellingen.

In een verklaring hekelt de Onafhankelijke vakbond van verpleegkundigen "de barbaarse aanval op de verpleegster en de student" en roept op tot de opening van een onderzoek door de bevoegde autoriteiten. De organisatie eist gerechtigheid "gezien de vele offers van het medisch personeel sinds het begin van de pandemie".

Lees ook: Marokko vaccineert vanaf 12 jaar tegen Covid-19

Om zich ervan te verzekeren dat hun eisen worden gehoord werd vrijdag een algemene staking georganiseerd in alle ziekenhuizen en zorgcentra, met uitzondering van spoedeisende hulp, bevalling- en IC-diensten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team