Zoeken

Marokkaanse miljardairsfamilie Chaabi zoekt koper voor hotelketen

12 december 2021 - 10:00 - Economie

©

De Marokkaanse miljardairs-familie Chaabi zit door de coronacrisis in nauwe schoentjes en overweegt de verkoop van de hotels van haar Mogador-keten. De tijd van overvloed lijkt voorbij te zijn.

De familie Chaabi is van plan haar hotels te verkopen en onderzoekt ook de mogelijkheid om ze over te dragen aan een derde partij om ze te beheren, meldt Maghreb Intelligence. Het gaat om zeven hotels in Marrakech en het Mogador hotel in Agadir. De coronacrisis heeft deze hotels een harde klap toebedeeld.

Lees ook: Miloud Chaabi is grootste vastgoedmagnaat in Afrika

Ynna Holding werkt ook aan een oplossing voor de problemen van ongeveer 800 werknemers die werkloos zijn geworden. Naar verluidt is de groep van plan om hen te ontslaan tegen de laagst mogelijke prijs.

Lees ook: Marokkaanse winkelketen Aswak Assalam geveild

Mogador Hotels & Resorts biedt Marokko in al zijn facetten aan, zowel voor vrijetijds- als voor zakelijke reizigers. Het klantenbestand bestaat voornamelijk uit toeristen uit de Golfregio en Marokkanen. De Mogador keten is de eerste hotelketen die in Afrika het attest HOTELcert heeft verkregen. Dit certificaat verwijst naar de prestigieuze klasse van de hotels. De coronacrisis heeft de hotelbedrijven van Ynna Holding hard geraakt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team