Zoeken

Marrakech trekt massa’s toeristen aan voor Eid ul-Adha

17 juni 2024 - 09:40 - Marokko

©

De toeristische bedrijvigheid in Marrakech is weer in volle gang. De stad is de afgelopen dagen overspoeld door toeristen uit binnen- en buitenland, en Marokkanen die er hun zomervakantie komen doorbrengen.

Vele Marokkaanse families kozen er dit jaar voor om Eid ul-Adha te vieren in Marrakech, een populaire bestemming voor toeristen uit het buitenland en Marokkaanse expats aan het begin van het zomerseizoen. De hotels en toeristische accommodaties in de okerkleurige stad zitten bomvol in de aanloop naar Eid ul-Adha.

Lees ook: Eid ul-Adha: stormloop naar Marrakech

"De reserveringen zijn met 9% gestegen in mei ten opzichte van vorig jaar, terwijl het aantal overnachtingen met 14% is gestegen. Wat betreft de vakantie van Eid ul-Adha, zijn alle toeristische infrastructuren zoals hotelclubs voor 100% bezet. Sommige hotels konden niet aan alle aanvragen voldoen vanwege de voorgestelde activiteiten die aangepast zijn aan het religieuze feest," zegt Mohsen Chafii, regionaal gedelegeerde van het ministerie van Toerisme voor de regio Marrakech-Safi, aan Hespress.

"Het bezettingspercentage is gestegen van 72% in mei 2023 tot 78% in dezelfde maand dit jaar, een stijging van 6 punten. Wat betreft de eerste vijf maanden van 2024, is het aantal bezoekers in de toeristische inrichtingen met 6% gestegen, en het aantal overnachtingen met 8%, van 1.218.800 in januari 2023 tot 1.288.000 in januari 2024," voegt Chafii toe, benadrukkend dat het aantal overnachtingen ook met 8% is gestegen, van 3.687.384 tussen januari en mei 2023 tot 3.984.992 in dezelfde periode in 2024.

Lees ook: Eid ul-Adha: waarom Marokkanen naar de Costa del Sol trekken

Deze toestroom naar Marrakech is te danken aan "veranderingen in de gewoonten van Marokkanen, met name de rijkere families, die proberen dit feest in een vrolijke sfeer door te brengen zonder het slachten van het schaap en de huishoudelijke taken op zich te nemen," zegt toerisme-expert Zoubeir Bouhout. Hij voegt toe dat de samenloop dit jaar van het Offerfeest met het einde van de eindexamens ook "heeft bijgedragen aan de toestroom van Marokkanen naar hotels in de hoofdstad van de regio Marrakech-Safi."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team