Zoeken

Marrakech slachtoffer van influencers?

29 mei 2024 - 15:00 - Marokko

©

Tijdens de zomermaanden in Marrakech maken kwaadwillende personen misbruik van de toestroom van toeristen om hen op te lichten. Bepaalde influencers waarschuwen vakantiegangers voor deze praktijken, wat de reputatie van de populaire toeristische bestemming schaadt.

Contentcreators richten hun pijlen op Marrakech door de oplichtingsgevallen te benadrukken die toeristen tijdens hun verblijf in de stad meemaken, terwijl ze de legendarische gastvrijheid en gulheid van de Marokkanen negeren.

Lees ook: Marrakech: hennayat schrikken toeristen af

In een video op zijn kanaal noemde de Amerikaanse YouTuber Chris Rodriguez, die Marrakech recent bezocht, de verkopers van handgemaakte producten "oplichters". "Om eerlijk te zijn, ben ik geen fan van het Djemaa el-Fna-plein, vanwege mijn slechte ervaringen met opdringerige verkopers. Toeristen worden er behandeld alsof ze een wandelend dollarbiljet zijn."

Lees ook: Marrakech jaagt valse gidsen en bedelaars weg van Djemaa El-Fna

In een andere video toont de YouTuber een nekacha die haar diensten opdringerig aanbood aan een klein buitenlands meisje, een scène die hij al snel bestempelde als een ontvoering. "Hier ontvoeren ze je kinderen en vragen ze je dan om geld, dit is geen goede plek", concludeerde hij.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team