Zoeken

Marrakech: hennayat schrikken toeristen af

28 mei 2024 - 19:00 - Marokko

©

Zowel nationale als buitenlandse toeristen in Marrakech worden op het beroemde Djemaa el-Fna plein lastiggevallen door hennayat, vrouwen die van henna tatoeages aanbieden. De vrouwen maken zich schuldig aan intimidatie, oplichting en zelfs mishandeling.

De hennatattoeëerders gaan ver om toeristen te lokken. Sommigen zijn erg opdringerig, terwijl anderen schelden en zelfs vechten om klanten. Dit gedrag schaadt de reputatie van Marrakech, een populaire toeristenbestemming.

Lees ook: Nekacha op Djemaa el Fna rekent toerist 1200 dirham aan voor henna-tatoeage

Veel slachtoffers delen hun ervaringen op sociale media en beschrijven Marrakech als een "plaats van oplichting en bedrog". Volgens lokale experts is het ongepaste gedrag van de nekacha’s te wijten aan een gebrek aan opleiding en het laxisme van de gemeentelijke autoriteiten.

Lees ook: Marrakech: hennaya’s met boerka verboden

Om deze praktijken tegen te gaan, dringen lokale betrokkenen er bij de autoriteiten op aan om trainingen te organiseren voor hennatattoeëerders. Zo kunnen ze leren hoe ze met klanten moeten omgaan en communiceren, en de goede reputatie van Djemaa el-Fna en Marrakech beschermen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team