Zoeken

Marrakech in top 5 meest romantische bestemmingen ter wereld

26 februari 2023 - 08:00 - Marokko

©

Marrakech staat in de top 5 van meest romantische bestemmingen ter wereld. Dat blijkt uit de ranglijst van een gespecialiseerde website.

Volgens de ranglijst van DiscoverCars, een website gespecialiseerd in autoverhuur, staat Marrakech op de vijfde plaats van 23 romantische bestemmingen wereldwijd met bijna 440 miljoen TikTok-weergaven en hashtags #Marrakech en #MarrakechLovers. De Marokkaanse stad wordt gevolgd door Siem Reap in Cambodja, Lausanne in Zwitserland en Shimla in India.

Lees ook: Vogue spoort lezers aan om Marrakech te bezoeken

Om de ranglijst van beste romantische bestemmingen op te stellen, heeft DiscoverCars onder meer gebruik gemaakt van de Forbes-lijst, daarna heeft het rekening gehouden met de meest relevante hashtag van elke bestemming en een romantisch thema-hashtag op TikTok.

Lees ook: Marrakech in top 10 van beste steden ter wereld

"Het is altijd waardevol om de huidige trends op sociale media in de gaten te houden, vooral als het gaat om reizen", schrijft de website. "We vonden het buitengewoon interessant om plekken als Queenstown en Svalbard in de top 5 te zien, die niet per se de toeristische plekken zijn die in je opkomen bij het plannen van een romantisch uitje. Dit benadrukt het aantal opties dat beschikbaar is voor koppels."

Bladna.nl