Zoeken

Hoge ambtenaren uit hun villa’s in Harhora gezet

13 oktober 2021 - 20:00 - Marokko

©

Vorige week hebben de plaatselijke en gerechtelijke autoriteiten in Harhora voormalige ministers, ambassadeurs en hoge ambtenaren die villa’s bewoonden zonder over de juiste eigendomsbewijzen te beschikken, uit hun woning gezet.

Het besluit om de bewoners van villa’s in Harhoura uit hun huizen te zetten wordt verder uitgevoerd onder leiding van een team van plaatselijke en gerechtelijke autoriteiten en van de gendarmerie. Vorige week werd een voormalige ambtenaar van het ministerie van Binnenlandse Zaken, die zeer nauw bevriend was met de overleden minister Driss Basri, na een rechtelijke beslissing uit één van de villa’s gezet, meldt Al Akhbar.

Lees ook: Voormalig burgemeester huurt villa in Saïdia voor 200 dirham per maand

In 2013 verzocht een advocaat, een familielid van Ben Barka, om een onteigeningsprocedure en een enorme schadevergoeding. Het verzoek werd door de verkozen ambtenaren afgewezen door een gebrek aan financiële middelen.

In 2016 stapte de advocaat naar de rechter omdat hij er niet in was geslaagd een compromis te bereiken met de bewoners van de villa’s. De meesten van hen zijn voormalige ministers, ambassadeurs en gouverneurs, die niet over de juiste eigendomsbewijzen beschikken.

Lees ook: Marokko: slachtoffer poging tot onteigening wint rechtszaak

De rechtbank van eerste aanleg in Temara stelde de advocaat in het gelijk en besliste tot de onmiddellijke uitzetting van de bewoners van 20 luxe villa’s, die op een oppervlakte van vijf hectare zijn gebouwd. De eerste uitzetting werd uitgevoerd in maart 2020 en de tweede vond vorige week plaats.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team