Zoeken

Marquinhos spreekt over "Marokkaanse roots"

15 februari 2023 - 10:00 - Marokko

©

De Braziliaanse international Marquinhos blikt terug op een grappige situatie die hem blijft achtervolgen. Heeft de PSG-verdediger echt Marokkaanse roots?

"Er is die grap over mijn Marokkaanse uiterlijk. Laten we eerlijk zijn, het is waar dat ik voor een Marokkaan kan doorgaan", lacht Marquinhos in een interview met Le Parisien. De Braziliaanse international komt graag naar Marokko en waardeert de Marokkaanse gastvrijheid. "Elke keer als ik naar Marokko ga, word ik overigens heel goed ontvangen. Iedereen zegt tegen me: welkom thuis. Ik voel me er op mijn gemak", aldus de speler.

Lees ook: Real Madrid-speler Vinicius Junior: racisme in Spanje, liefde in Marokko

In 2016 zei Julien Cazarre, columnist van het programma J+1 op Canal+, tegen Marquinhos tijdens een interview voor het PSG-magazine: "Salam Alaykoum (...) Ga je dit jaar meedoen aan de Afrika Cup met Marokko?" "Weet je dat ik berichten heb ontvangen van mensen die tegen me zeggen: ’Maar Marqui, kom de Afrika Cup spelen!’ Soms kom ik zelfs mensen op straat tegen die ervan overtuigd zijn dat ik Marokkaan ben. Ze zeggen tegen me: ’Heb je echt Marokkaanse roots?’ Deze grap heeft een ongelooflijke dimensie aangenomen", zei de Braziliaanse verdediger.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team