Zoeken

Achraf Hakimi spreekt over de droom die hij nog wil vervullen

19 februari 2023 - 17:00 - Sport

©

De Marokkaanse rechtsback Achraf Hakimi heeft al een knappe voetbalcarrière op zijn naam, maar hij is niet van plan om op zijn lauweren te rusten. Hij onthult de droom die hij nog wil verwezenlijken.

"Ik zou graag de Champions League winnen met Parijs door een titularis te zijn en meer te spelen dan toen ik de beker met Real Madrid won. Ik heb twee of drie wedstrijden gespeeld, wat goed is, maar ik zou graag een belangrijkere speler zijn. En ik zou ook graag iets willen winnen met de Marokkaanse ploeg. Dat zou nog groter zijn, het is een echte droom vandaag, ik heb dit nodig," zei de 24-jarige sterspeler in een interview met Amazon Prime. Zijn beste herinnering is volgens hem de deelname aan het WK in Qatar samen met het winnen van het WK voor clubs (seizoen 2017-18).

Lees ook: Hakimi en Bounou op cover GQ Middle East magazine

Over zijn vriendschap met Frans international Kylian Mbappé, vertelt Hakimi dat zijn PSG-teamgenoot de beste ontmoeting is die hij via het voetbal deed. "Ik zou zeggen dat het voetbal me de kans gaf om hem te ontmoeten. Hij is meer dan een vriend, hij is een teamgenoot en een deel van mijn familie geworden. Luca Zidane ook, we speelden veel samen toen we jonger waren. En ook al zit hij vandaag niet meer op het hoogste niveau, we staan nog steeds dicht bij elkaar, hij is een vriend".

Lees ook: Waarom Achraf Hakimi beter presteert met Marokko dan in Parijs

De Atlas Leeuw is zijn familie enorm dankbaar, samen met zijn twee trainers hebben ze veel voor zijn voetbalcarrière betekent. "Ja, in de eerste plaats mijn familie. Het zijn mensen die altijd aan mijn zijde staan, die ik nodig heb als het wat minder goed gaat. En ook wil ik mijn coach bedanken, Hervé Renard, die me de kans gaf om bij het Marokkaans elftal te spelen en ook Zinedine Zidane, bij Real Madrid, die me de kans gaf om in het profspel te spelen. Beiden hadden vertrouwen in mij. En het is een genoegen en mede dankzij hen dat ik hier sta."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team