Zoeken

Marokko maakt einde aan zelfverrijking magistraten

24 april 2022 - 09:00 - Marokko

©

Het vermogen van magistraten in Marokko zal voortaan worden onderzocht. Dat is onder meer de opdracht die Mohamed Abdennabaoui, eerste voorzitter van het Hof van Cassatie en plaatsvervangend voorzitter van de Hoge Raad voor de Magistratuur, zich heeft gesteld.

Mohamed Abdennabaoui wil de strijd aangaan met alles wat de justitiële sector in diskrediet brengt. Dit omvat ook de strijd tegen de ongeoorloofde zelfverrijking van bepaalde magistraten. Daarom zal er nauwlettend worden toegezien op de vermogens die magistraten voor en tijdens hun loopbaan verwerven, aldus Assabah.

Lees ook: Rechters Tanger omgekocht in zaak schietpartij Amsterdam

Voor het welslagen van deze missie is het noodzakelijk dat de procedures de rechterlijke macht regelen, strikt worden toegepast. De rechterlijke macht moet in eer hersteld worden en daarvoor moet het verloren vertrouwen, de onafhankelijkheid, de eerlijkheid en de transparantie van de rechterlijke macht worden herwonnen. "De redding ligt dus in de strikte toepassing van de ethiek die de rechterlijke macht beheerst, maar ook in de versterking van dwingende regels en disciplinaire sancties tegen rechters die beroepsfouten begaan", aldus Abdennabaoui.

Lees ook: Marokko: meerdere rechters gestraft voor professionele fouten

Volgens de plaatsvervangend voorzitter van de Hoge Raad voor de Magistratuur, zal elke magistraat die schuldig wordt bevonden aan ernstige schendingen van de eerlijkheid en deontologie, worden geschorst. Hij dringt eveneens aan op de noodzaak om de wetten te herzien zodat de sancties strenger worden, maar benadrukt dat er niets zal worden bereikt zonder bewustmaking van de magistraten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team