Zoeken

Audiobericht doet corrupte Marokkaanse rechters vallen

11 juli 2022 - 11:20 - Marokko

©

Het Openbaar Ministerie heeft zaterdag in Marokko de opdracht gegeven tot een onderzoek naar magistraten die de uitkomst van een lopende zaak wilden beïnvloeden. De vermeende betrokkenheid van de magistraten kwam naar buiten via een audiofragment dat op sociale media werd geplaatst.

Het 30 minuten durende audiobericht is een discussie tussen twee magistraten over strategieën om de uitkomst van een lopende zaak te beïnvloeden. In het audiofragment spraken de twee rechters in denigrerende bewoordingen over een aantal leden van de verdediging.

Lees ook: Marokko maakt einde aan zelfverrijking magistraten

Na de verspreiding van de opname op sociale media, heeft het ministerie de zaak in handen genomen en opdracht gegeven tot een onderzoek naar de echtheid van de audio en de identificatie van de de betrokken personen, om de omvang van de beïnvloeding en de beschuldiging van corruptie vast te stellen.

Lees ook: Marokko: rechter cel in na klacht wereld-Marokkaanse

Er circuleren meerdere namen van verdachte rechters, maar het is ook duidelijk dat de audio met voorbedachten rade is opgenomen. De Nationale Gerechtelijke Politie zou de zaak sneller kunnen afronden, als ze erin slagen te achterhalen wie de opname heeft gemaakt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team