Zoeken

Marokko gebruik van cryptocurrencies reguleren

25 juni 2022 - 12:40 - Economie

©

Om het witwassen van geld en illegale activiteiten tegen te gaan, is Marokko van plan het gebruik van cryptocurrencies te reguleren. In de komende dagen zal er een initiatief worden genomen voor een wetsontwerp om dit mogelijk te maken.

Abdellatif Jouahri, de Wali van Bank Al-Maghrib, kondigde dit op dinsdag aan. Hij gaf daarbij ook aan dat er een comité is opgericht om een passend regelgevingskader vast te stellen, rekening houdend met innovatie, technologie en consumentenbescherming.

Het beraad zal zich moeten toespitsen op de ontwikkeling van een wetsontwerp, dat de wereldwijde ervaringen op dit gebied in kaart brengt, benadrukte hij. Er is ook een benchmarking gaande met het Internationaal Monetair Fonds en de Wereldbank, om het nodige overleg hiervoor te verrichten. Doel is ook de wetgeving inzake de bestrijding van het witwassen van geld en de financiering van terrorisme te actualiseren.

Marokko heeft herhaaldelijk gewaarschuwd voor de risico’s die verbonden zijn aan het gebruik van virtuele valuta’s, waaronder hoofdzakelijk het gebrek aan bescherming van de consument, de volatiliteit van de wisselkoers ten opzichte van een wettig betaalmiddel en het gebruik van deze valuta’s voor illegale of criminele doeleinden, waaronder het witwassen van geld en de financiering van terrorisme.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team