Zoeken

Marokko in wereldwijde top 20 voor beste wegennet

12 november 2023 - 12:00 - Marokko

©

Marokko staat in de top 20 van landen met de beste wegen ter wereld, volgens een ranglijst van een gespecialiseerde platform gericht op de kwaliteit van de wegennetwerken.

In de ranglijst van Insider Monkey, een financieel platform, staat Marokko op de 16e plaats onder de landen met de beste wegen ter wereld. Deze positie dankt het koninkrijk aan de gemiddelde snelheidsscore en factoren zoals toegankelijkheid, de staat van het wegdek en verkeersdoorstroming. Met een gemiddelde snelheid van 95 kilometer per uur toont Marokko zijn vastberadenheid om zijn infrastructuur te verbeteren, zoals blijkt uit het rapport ’Road Quality and Mean Speed Score’ van het Internationaal Monetair Fonds, gepubliceerd in mei 2022.

Lees ook: Marokko: geplande snelwegprojecten

De top 5 van landen met de beste wegen bestaat uit de Verenigde Staten, Portugal, Saoedi-Arabië, Canada en Frankrijk. Elk van deze landen heeft een gemiddelde snelheidsscore van meer dan 100 kilometer per uur, wat wijst op een geavanceerde en goed onderhouden infrastructuur. Naast Marokko staan nog twee andere Afrikaanse landen in de top 20, met name Namibië en Zuid-Afrika.

Lees ook: Veel kritiek op Marokkaanse snelwegen

De afwezigheid van andere Afrikaanse landen in deze ranglijst toont aan dat het continent voor een uitdaging staat om het tekort aan wegennetwerken te overbruggen. Dit probleem werd benadrukt door Koning Mohammed VI tijdens de 4e editie van het Africa Investment Forum in Marrakech op 8 november. "Het infrastructuurtekort van het continent is één van de belangrijkste factoren die voorkomen dat Afrika zijn volledige economische groeipotentieel realiseert en zijn ontwikkelingsdoelstellingen bereikt," benadrukte de Koning.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team